MaMarina...

MaMarina, een gastouder opvangadres waar kinderen zich veilig voelen. Waar ze zichzelf kunnen zijn. Bij gastouderopvang MaMarina is er regelmaat. Want regelmaat geeft duidelijkheid en duidelijkheid geeft kinderen rust. Met veel liefde en aandacht met elk kindje omgaan alsof het het enige kindje in huis is, dat is hoe ik met de kinderen om ga.

 


Christelijke gastouderopvang

Gastouderopvang MaMarina is een christelijke gastouderopvang. Ieder kindje is een parel in Gods hand. Een geschenk van God gekregen waar wij voor mogen zorgen. En een klein deeltje van die zorg mag ik op me nemen. Voor de gastouderopvang houd dit in dat we bidden, Bijbellezen en danken bij het eten. Rond de christelijke feestdagen wordt er aandacht geschonken aan het Bijbelse verhaal bij het feest. Dit d.m.v bijvoorbeeld knutselwerkjes en liedjes die gezongen worden. Als vraagouder hoef je zelf niet christelijk te zijn. Wel laat ik alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, mee doen aan alle christelijke activiteiten en het bidden bij het eten.


Ontwikkelen

Een kind moet de ruimte hebben en voldoende prikkels om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom is er voor kindjes van 0 tot 4 jaar verschillend speelgoed aanwezig. Naast het speelgoed om vrij te spelen zijn er bij MaMarina ook voldoende spelletjes, (voor)leesboeken, knutselmateriaal etc aanwezig. Voor ieder kindje wat wils. Voor ieder ontwikkelingsvlak een uitdaging.

 

Dagindeling

In grote lijnen:

9:45uur     Drinken-fruit-koekje

12:00uur   Lunch

12:30uur   Slapen

15:30uur   Drinken-koekje

 

Uiteraard geldt voor baby’s en kinderen die 2 slaapjes doen een ander dagritme. ’s Morgens bied ik een gezamenlijke activiteit aan. Dit kan knutselen zijn, een kringspelletje, een ontwikkelingsspelletje, lekker dansen of samen spelen met het vrije spel speelgoed, bijv. met de duplo. ’s Middags bied ik aan de kinderen die wakker zijn ook een activiteit aan. Dit is dan vaak een spel.

 

Buiten spelen

Zodra het weer het toe laat zijn de kinderen buiten. Vies worden vinden we hier niet erg. Even poetsen en/of schone kleren aan en hup, klaar zijn we weer. Er is voldoende speelmogelijkheid in de tuin. En met het vele buitenspeelgoed zal uw kindje zich niet snel vervelen. 

 

 

Gastouderbureau

Gastouderopvang MaMarina werkt samen met:

 

Christelijk gastouderbureau De Flevopolder in Lelystad

Gastouderbureau Ridder Roeland in Dronten

 

Via het gastouderbureau gaat de aanmelding en de facturering. Het gastouderbureau ziet toe (samen met de GGD) op de kwaliteit en veiligheid van gastouderopvang MaMarina en is aanwezig bij de evaluaties tussen gastouder en vraagouders.

 

Leerbedrijf

Gastouderopvang MaMarina bied studenten de mogelijkheid om te leren in de praktijk

MaMarina is een erkend leerbedrijf.